Spaghetti Bolognese video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Bolognese - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

heart
84 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

500 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Spaghetti Bolognese - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone smaż na oleju przez 8 minut.

Spaghetti Bolognese - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj Fix Knorr ze szklanką wody, a następnie dodaj do mięsa. Gotuj około 3 minut. Gotowy sos podawaj z makaronem, posypany żółtym serem.

Spaghetti Bolognese - VIDEO - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Michał Raczkiewicz

    Michał Raczkiewicz , 15.10.2019

    Mmm to smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian xxx

    Damian xxx , 26.06.2018

    Ten przepis jest jakąś porażką. To nie jest to spaghetti.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Bolognese - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti Bolognese - VIDEOSpaghetti Bolognese - VIDEO

Dobrze przyrządzony sos boloński powinien być gęsty. Kolejną jego cechą jest wyjątkowy aromat, który nadaje mu specjalna mieszanka ziół wykorzystywana do jego przygotowania. Spaghetti bolognese to jedno z najpopularniejszych włoskich dań. Pachnący sos z pomidorami i mięsem mielonym oraz nitki makaronu świetnie smakują podane z żółtym startym serem, który można również zastąpić płatkami parmezanu. Danie dobrze prezentuje się przyozdobione świeżą bazylią oraz pomidorkami koktajlowymi. Jako dodatek można do niego serwować również ciepłe bułeczki oraz oliwę. Doskonale przyprawione spaghetti przygotujesz zaledwie w piętnaście minut i podasz jako smaczny obiad albo ciepłą kolację. Szykując sos do spaghetti tego typu, należy pamiętać, by dopilnować jego konsystencji. Tak jak wspomnieliśmy, powinien być gęsty, dlatego nie dodawaj do niego zbyt dużo wody lub pomidorów. Przygotuj popularne danie według tego przepisu. Zobacz, jak łatwo i szybko da się stworzyć doskonale doprawione spaghetti bolognese!