Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju, do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 2

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody, następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5-8 minut.

Krok 4

Podawaj spaghetti z sosem, posypane parmezanem. Możesz dodać do sosu 1 łyżkę sera mascarpone. Na koniec dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Krok 5

Dolej 1/4 l (250 ml) wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej