Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju, do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 2

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody, następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5-8 minut.

Krok 4

Podawaj spaghetti z sosem, posypane parmezanem. Możesz dodać do sosu 1 łyżkę sera mascarpone. Na koniec dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Krok 5

Dolej 1/4 l (250 ml) wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej