Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju, do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 2

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody, następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5-8 minut.

Krok 4

Podawaj spaghetti z sosem, posypane parmezanem. Możesz dodać do sosu 1 łyżkę sera mascarpone. Na koniec dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Krok 5

Dolej 1/4 l (250 ml) wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej