Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na gorącym oleju, do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 2

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, posolonej wody, następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3

Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5-8 minut.

Krok 4

Podawaj spaghetti z sosem, posypane parmezanem. Możesz dodać do sosu 1 łyżkę sera mascarpone. Na koniec dopraw całość do smaku, jeśli uznasz to za konieczne.

Krok 5

Dolej 1/4 l (250 ml) wody, zagotuj i wsyp zawartość torebki Fix Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese ze świeżymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej