Strucla z jabłkami zawijana

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

468

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

0.5 szklanki

4 sztuki

70 kilogramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać na przemian z mąką i proszkiem.

Krok 2

Wylać na blachę ciasto, położyć jabłka i posypać cynamonem i cukrem. Jeszcze ciepłe ciasto wyjąć przez ściereczkę.

Krok 3

Ciasto piec na pergaminie, lepiej będzie odchodziło! i się zwijało.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Strucla z jabłkami zawijana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka jesienna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej