Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

107

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 plastrów

640 gramów

8 sztuk

8 sztuk

1 pęczek

1.5 łyżki

4 łyżeczki

8 listki

8 sztuk

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i osusz Na talerzyku połóż liście sałaty, na nim kiełki rzodkiewki.

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - Krok 1

Krok 2

Przygotuj szaszłyki: na drewniane patyczki ponadziewaj na przemian warzywa, polędwicą sopocką i jaja przepiórcze.

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - Krok 2

Krok 3

Bułki posmaruj Flora ProActiv, podawaj z szaszłykami na warzywach.

Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, E,B1, PP, B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z jajami przepiórczymi, pieczywo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej