
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
100 mililitrów
0.5 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Krok 2
Na patelni zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do szpinaku.

Krok 4
Teraz dodaj oliwki przekrojone na pół, oregano i wszystko dokładnie wymieszaj. Duś 2-3 minuty.

Krok 5
Tuż przed podaniem posyp szpinak serem feta pokrojonym w kostkę. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza i ładniejsza, posyp ją również pomidorkami cherry pokrojonymi na ćwiartki.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szpinak z serem feta
Szpinakowe sosy są bardzo popularne niemal w każdej kuchni. Słyną ze swojej aksamitności i uniwersalności użycia. Można je dodać niemal do wszystkiego. Łączą się świetnie z wieloma makaronem, grillowanym mięsem czy rybami. Jak sprawić, by szpinak nabrał greckiego charakteru? Wystarczy podawać go ze słonym serem Feta i oliwkami. Feta to to tradycyjny grecki ser, produkowany głównie z mleka owczego, który dobrze topi się pod wpływem ciepła oraz doskonale komponuje z warzywami i pieczywem. Aby przygotować szpinak po grecku, podsmaż go najpierw na patelni i połącz z sosem do szpinaku Knorr na bazie śmietany. Potem dodaj wyjątkowy składnik dania, czyli właśnie pokruszony ser Feta. Aby danie cieszyło nie tylko podniebienie ale również oczy, dołóż do niego pomidorki cherry oraz oliwki. Tym sposobem powstanie prawdziwie grecka uczta. Szpinak po grecku możesz podawać z bagietką lub tostowym pieczywem.