Szynka wieprzowa duszona z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka wieprzowa duszona z rydzami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

null

250 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój na steki, przypraw Knorr Przyprawą do mięsa. Obsmaż steki z obu stron i przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz pod przykryciem 20 min w temp. 180 C°.

Krok 2

W tym czasie oczyść i pokrój rydze w większe kawałki, cebulę, czosnek i rozmaryn posiekaj.

Krok 3

Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój na pół księżyce, dopraw solą, pieprzem i rozmarynem, podlej olejem i piecz w temp. 160C° ok 20 min, aż zmiękną.

Krok 4

Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, dodaj rydze i smaż, aż grzyby nabiorą rumianego koloru, podlej śmietaną i duś 5 minut.

Krok 5

Gdy mięso skończy się piec, zalej je sosem, wstaw do piekarnika rozgrzanego 160 C° i piecz, aż zmięknie. Podawaj steki polane sosem z pieczonymi ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka wieprzowa duszona z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej