
Składniki
200 gramów
1 garść
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kolendrę rozgnieć w moździerzu i dodaj do odsączonych oliwek.

Krok 2
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i pieprzem.

Krok 3
Całość dokładnie wymieszaj z oliwkami i kolendrą. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Całość odstaw na co najmniej dwie doby do zamarynowania.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Oliwki marynowane z kolendrą
Oliwki to nieodłączny element kuchni śródziemnomorskiej, który równie dobrze zadomowił się na polskim gruncie. Choć z wyglądu niepozorne, ich intensywny smak nie daje o sobie zapomnieć. Symbol obfitości oraz dobrobytu. Przygotuj w swoim domu oliwki marynowane z kolendrą i poczuj klimat rodem z greckiej uczty!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób ceniących w kuchni wyraziste smaki! Twoje kubki smakowe będą Ci wdzięczne!
Na jaką okazję?
Oliwki marynowane z kolendrą urozmaicą każda przygotowaną przez Ciebie sałatkę. Równie dobrze smakują solo, w formie przekąski.
Dla urozmaicenia:
Do marynaty dodaj ok. 10 ziarenek kolendry, uprzednio rozgniecionych w moździerzu. Smak marynowanych oliwek w połączeniu z przyprawą komponuje się idealnie.