Oliwki marynowane z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki marynowane z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 garść

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kolendrę rozgnieć w moździerzu i dodaj do odsączonych oliwek.

Oliwki marynowane z kolendrą - Krok 1

Krok 2

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i pieprzem.

Oliwki marynowane z kolendrą - Krok 2

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj z oliwkami i kolendrą. Dopraw Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Całość odstaw na co najmniej dwie doby do zamarynowania.

Oliwki marynowane z kolendrą - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki marynowane z kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Panierowany ser
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Oliwki marynowane z kolendrąOliwki marynowane z kolendrą

Oliwki to nieodłączny element kuchni śródziemnomorskiej, który równie dobrze zadomowił się na polskim gruncie. Choć z wyglądu niepozorne, ich intensywny smak nie daje o sobie zapomnieć. Symbol obfitości oraz dobrobytu. Przygotuj w swoim domu oliwki marynowane z kolendrą i poczuj klimat rodem z greckiej uczty!

Dla kogo?

Dla wszystkich osób ceniących w kuchni wyraziste smaki! Twoje kubki smakowe będą Ci wdzięczne!

Na jaką okazję?

Oliwki marynowane z kolendrą urozmaicą każda przygotowaną przez Ciebie sałatkę. Równie dobrze smakują solo, w formie przekąski.

Dla urozmaicenia:

Do marynaty dodaj ok. 10 ziarenek kolendry, uprzednio rozgniecionych w moździerzu. Smak marynowanych oliwek w połączeniu z przyprawą komponuje się idealnie.