
Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 szklanka
10 gramów
50 gramów
100 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pomidorów. W tym czasie drobno posiekać pieczarki, szpinak i suszone pomidory.
Krok 2
Do cebuli dodać pieczarki i czosnek w kostce i podsmażać ok 5 min. Dodać szpinak smażyć ok 1 min. i zdjąć z ognia.
Krok 3
Dodać suszone pomidory, parmezan i ricottę. Nakładać masę do metalowych obręczy wysmarowanych oliwą.
Krok 4
Wstawić torciki na noc do lodówki. Przed wyjęciem obkroić wokół nożem i dopiero wtedy ostrożnie zsunąć obręcz,

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej