Torcik ricotta ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik ricotta ze szpinakiem

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 szklanka

10 gramów

50 gramów

100 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pomidorów. W tym czasie drobno posiekać pieczarki, szpinak i suszone pomidory.

Krok 2

Do cebuli dodać pieczarki i czosnek w kostce i podsmażać ok 5 min. Dodać szpinak smażyć ok 1 min. i zdjąć z ognia.

Krok 3

Dodać suszone pomidory, parmezan i ricottę. Nakładać masę do metalowych obręczy wysmarowanych oliwą.

Krok 4

Wstawić torciki na noc do lodówki. Przed wyjęciem obkroić wokół nożem i dopiero wtedy ostrożnie zsunąć obręcz,

setie setie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej