Torcik ricotta ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torcik ricotta ze szpinakiem

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 szklanka

10 gramów

50 gramów

100 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju z pomidorów. W tym czasie drobno posiekać pieczarki, szpinak i suszone pomidory.

Krok 2

Do cebuli dodać pieczarki i czosnek w kostce i podsmażać ok 5 min. Dodać szpinak smażyć ok 1 min. i zdjąć z ognia.

Krok 3

Dodać suszone pomidory, parmezan i ricottę. Nakładać masę do metalowych obręczy wysmarowanych oliwą.

Krok 4

Wstawić torciki na noc do lodówki. Przed wyjęciem obkroić wokół nożem i dopiero wtedy ostrożnie zsunąć obręcz,

setie setie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torcik ricotta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cebulaczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej