Truskawkowa pianka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Truskawkowa pianka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

masa truskawkowa:

1 kilogram

2 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy końcówkami do mieszania.

Krok 2

Ciasto wylewamy na blachę (prostokątną). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160*C i pieczemy 10-15 minut.

Krok 3

Galaretki rozpuszczamy w około 800 ml wrzątku, ostawiamy do wystudzenia. Truskawki miksujemy.

Krok 4

Gdy galaretka nieco stężeje, łączymy ją z musem. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody, po czym strudzimy i dodajemy do masy.

Krok 5

Masę ostawiamy do częściowego stężenia, a następnie wylewamy na ostudzony biszkopt i wstawiamy do lodówki, by stężała.

Krok 6

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i kleksami dekorujemy ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowa pianka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej