Truskawkowa roladka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

271 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

6 sztuk

10 dekagramów

6 dekagramów

0.5 litra

0.5 szklanki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka z połową cukru i białka z połową cukru osobno ubić, następnie razem delikatnie zmieszać, następnie do masy dosypywać najlepiej przez sito obie mąki, uprzednio razem zmieszane i powoli wymieszać.

Krok 2

Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

Krok 3

Piec około 10 minut.

Krok 4

Po upieczeniu ciasto wyłożyć na lniany ręcznik kuchenny.

Krok 5

Śmietanę ubić na sztywno, dodając do niej 2 łyżki cukru.

Krok 6

Wyłożyć i równo rozsmarować na placku.

Krok 7

Następnie kroimy na drobne kawałki truskawki lub inne owoce i układamy je na bitej śmietanie.

Krok 8

Zwijamy delikatnie roladę, którą posypujemy później cukrem pudrem. Pycha.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowa roladka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej