Ucierane z jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżeczka

masa jabłkowa:

1 kilogram

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.75 szklanki

1 opakowanie

masa kremowa:

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier i żółtka utrzeć do białości. Ubić pianę z białek na sztywno. Do masy dodać mąkę z proszkiem i pianę, lekko wymieszać. Piec w temp. 180 st. przez 30-40 min.

Krok 2

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wodę zagotować z cukrem i wanilią. Gdy zrobi się syrop dodać jabłka i smażyć na małym ogniu. Potem dodać kaszę mannę z Kasią i smażyć, aż kasza rozgotuje się. Dodać galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody, wymieszać i gorące wyłożyć na placek.

Krok 3

Na krem Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po łyżce kwaśnej śmietany, do smaku można dodać sok z cytryny. Przełożenie ciasta: ciasto - gorące jabłka - krem po wystygnięciu jabłek - zalać galaretką lub polać polewą. SMACZNEGO.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej