Guacamole z waflami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Guacamole z waflami kukurydzianymi

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

2

heart
141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

4 łyżki

80 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Awokado umyj, przekrój wzdłuż, usuń pestkę, łyżeczką wyjmij miąższ. Skrop obficie sokiem z limonki i rozgnieć widelcem.

Guacamole z waflami kukurydzianymi - Krok 1

Krok 2

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Papryczkę chilli umyj, osusz, drobno pokrój. Natkę kolendry umyj, osusz, posiekaj. Wymieszaj awokado z pomidorami, cebulą, papryczką chilli i kolendrą. Przełóż do miseczki. Wafle kukurydziane połam na ćwiartki. Możesz je wkładać do miseczki i w ten sposób nabierać guacamole.

Guacamole z waflami kukurydzianymi - Krok 2
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Guacamole z waflami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej