
Składniki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 opakowania
250 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni.
Krok 3
Grzyby, papryki i cukinię pokrój w większe paski. Dodaj wszystko do smażonej cebuli i kontynuuj smażenie przez 2-3 minuty.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 5
Pomidorki przekrój na pół i wraz z ryżem dodaj do warzyw. Całość smaż i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Podawaj z natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Danie warzywne
Dania wegetariańskie z warzywami mają to do siebie, że są nie tylko smaczne, ale i oryginalnie skomponowane. W dzisiejszej propozycji znajdziemy ryż, pomidory, cukinię, grzyby, paprykę, cebulę i inne dodatki. W pół godziny przygotujemy danie na obiad lub kolację. Koniecznie spróbuj!
Dla kogo?
To danie nie tylko dla wegan i wegetarian, ale dla każdego, kto ceni sobie pyszne warzywa. Tutaj jest ich całkiem sporo, więc pozostaje tylko spróbować.
Na jaką okazję?
Wegetariańskie danie warzywne będzie idealne na obiad lub kolację. Albo jedno i drugie, bo spokojnie można je zostawić do odgrzania na później.
Czy wiesz, że?
Natka pietruszki dzięki swojemu intensywnemu aromatowi potrafi urozmaicić każde danie. To idealny dodatek do wzbogacania zup.
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania wegetariańskiego dania możesz użyć dowolnych grzybów. Leśne, boczniaki, pieczarki – wszystkie będą pasować.