Wegetariańskie danie warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

255 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

323 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

478 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 opakowania

250 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 3

Grzyby, papryki i cukinię pokrój w większe paski. Dodaj wszystko do smażonej cebuli i kontynuuj smażenie przez 2-3 minuty.

Krok 4

Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 5

Pomidorki przekrój na pół i wraz z ryżem dodaj do warzyw. Całość smaż i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Podawaj z natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie danie warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariańskie danie warzywneWegetariańskie danie warzywne

Dania wegetariańskie z warzywami mają to do siebie, że są nie tylko smaczne, ale i oryginalnie skomponowane. W dzisiejszej propozycji znajdziemy ryż, pomidory, cukinię, grzyby, paprykę, cebulę i inne dodatki. W pół godziny przygotujemy danie na obiad lub kolację. Koniecznie spróbuj!

Dla kogo?

To danie nie tylko dla wegan i wegetarian, ale dla każdego, kto ceni sobie pyszne warzywa. Tutaj jest ich całkiem sporo, więc pozostaje tylko spróbować.

Na jaką okazję?

Wegetariańskie danie warzywne będzie idealne na obiad lub kolację. Albo jedno i drugie, bo spokojnie można je zostawić do odgrzania na później.

Czy wiesz, że?

Natka pietruszki dzięki swojemu intensywnemu aromatowi potrafi urozmaicić każde danie. To idealny dodatek do wzbogacania zup.

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania wegetariańskiego dania możesz użyć dowolnych grzybów. Leśne, boczniaki, pieczarki – wszystkie będą pasować.