
Składniki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 opakowania
250 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni.
Krok 3
Grzyby, papryki i cukinię pokrój w większe paski. Dodaj wszystko do smażonej cebuli i kontynuuj smażenie przez 2-3 minuty.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 5
Pomidorki przekrój na pół i wraz z ryżem dodaj do warzyw. Całość smaż i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Podawaj z natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Danie warzywne
Dania wegetariańskie z warzywami mają to do siebie, że są nie tylko smaczne, ale i oryginalnie skomponowane. W dzisiejszej propozycji znajdziemy ryż, pomidory, cukinię, grzyby, paprykę, cebulę i inne dodatki. W pół godziny przygotujemy danie na obiad lub kolację. Koniecznie spróbuj!
Dla kogo?
To danie nie tylko dla wegan i wegetarian, ale dla każdego, kto ceni sobie pyszne warzywa. Tutaj jest ich całkiem sporo, więc pozostaje tylko spróbować.
Na jaką okazję?
Wegetariańskie danie warzywne będzie idealne na obiad lub kolację. Albo jedno i drugie, bo spokojnie można je zostawić do odgrzania na później.
Czy wiesz, że?
Natka pietruszki dzięki swojemu intensywnemu aromatowi potrafi urozmaicić każde danie. To idealny dodatek do wzbogacania zup.
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania wegetariańskiego dania możesz użyć dowolnych grzybów. Leśne, boczniaki, pieczarki – wszystkie będą pasować.


































