Dodaj do ksiązki kucharskiej Wiejska zupa po bawarsku

Wiejska zupa po bawarsku

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Wiejska zupa po bawarsku - składniki:

  • kiełbaski - 250 gramów
  • cebula - 1 kilogram
  • bulion - 1 litr
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • majeranek - 3 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • masło - 2 łyżki

Wiejska zupa po bawarsku - Sposób przygotowania:

  1. Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.
  2. Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.
  3. W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.
  4. Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej

WIEJSKA ZUPA PO BAWARSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.

2

Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.

3

W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.

4

Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tłusty czwartek, Mielone, Przepis z skrzydełka w sosie BBQ, Kaczka, szpinak jajko, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Przepis z salatka-gyros, Babka Wielkanocna, Kotlety, Grillowane warzywa, czerwona pasta curry, Przepis z łosoś marynowany, Grillowany karmazyn z masłem ziołowym, Przepis z przyprawa leczo, desery-łatwe do zrobienia dla dzieci, boczek pieczony w piekarniku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, sos papryka, Sos czosnkowy , Sałatka z chrupiącej cukinii, Drożdżówki z czerwoną kapustą, Jaskiniowe pizzerinki - pajęczynki, Quesadillas - VIDEO, przepisy na kaczkę pieczoną, Sosy, Żeberka - VIDEO, Jaja baciara, pieczone skrzydełka w miodzie -, Spaghetti Bolognese, Pasta z makreli i curry , Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Rolada ziemniaczana, Sos włoski do spaghetti, Zupa krem, Przepis z makarony ser zó, Zupa indiańska, Eintopf z kapustą czyli jednogarnkowe danie, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Spaghetti Bolognese, TAPAS: Oliwki w cieście, Przekąski, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Chłodnik litewski z szyjkami rakowymi , Pieczony czosnek a’la Da Vinci, "Ruchanki" a' la Staśkowiak, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z filet z ryby w folii, Przepis z sałatka z z kiełkami, Przepis z zapiekana warzywa, Karkówka, risotto z warzywami mrożonymi, Śledzie, Przepis z pieczony filet kurczak, Przepis z beszamel do lasagne, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Dania z ryżem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Barszcz biały z tłuczonymi ziemniakami , Krem z pieczonych pomidorów i papryki, z kulkami koziego sera, Ciasto na pizze, Barszcz biały chrzanowy , Sałatka brzoskwiniowo- marchewkowa, sprawianie ryby, Przepis z tatar z miesa mielonego