Wiejska zupa po bawarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa po bawarsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 kilogram

1 litr

6 sztuk

1 pęczek

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.

Krok 2

Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.

Krok 3

W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.

Krok 4

Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej