Wiejska zupa po bawarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa po bawarsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 kilogram

1 litr

6 sztuk

1 pęczek

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.

Krok 2

Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.

Krok 3

W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.

Krok 4

Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej