PRZEPISY.PL

Wiejska zupa po bawarsku

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • kiełbaski250 g
  • cebula1 kg
  • bulion1 l
  • ziemniaki6 szt
  • szczypiorek1 pęczek
  • majeranek3 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • masło2 łyżki
    • Krok 1

      Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.
    • Krok 2

      Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.
    • Krok 3

      W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.
    • Krok 4

      Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    663
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    110
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Trudne