
Składniki
250 gramów
1 kilogram
1 litr
6 sztuk
1 pęczek
3 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.
Krok 2
Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.
Krok 3
W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.
Krok 4
Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej