
Składniki
250 gramów
1 kilogram
1 litr
6 sztuk
1 pęczek
3 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.
Krok 2
Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.
Krok 3
W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.
Krok 4
Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































