Wieprzowina z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z curry

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wieprzowe dokładnie umyj i osusz, a następnie pokrój w plastry o grubości około pół centymetra.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso do momentu, w którym się zarumieni. Dolej na patelnię połowę szklanki białego wina i smaż około 5 minut.

Krok 4

Po tym czasie dodaj przyprawę curry i smaż mięso dalej na niedużym ogniu przez 10 minut. Na koniec dolej resztę wina.

Krok 5

Zwiększ płomień i dodaj półplasterki cytryny. Podsmażaj wszystko do momentu zgęstnienia sosu.

Krok 2

Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej