
Składniki
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wieprzowe dokładnie umyj i osusz, a następnie pokrój w plastry o grubości około pół centymetra.
Krok 3
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso do momentu, w którym się zarumieni. Dolej na patelnię połowę szklanki białego wina i smaż około 5 minut.
Krok 4
Po tym czasie dodaj przyprawę curry i smaż mięso dalej na niedużym ogniu przez 10 minut. Na koniec dolej resztę wina.
Krok 5
Zwiększ płomień i dodaj półplasterki cytryny. Podsmażaj wszystko do momentu zgęstnienia sosu.
Krok 2
Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej