Wiewiórka

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

20

125 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

358 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka i cukier zmiksować.

Krok 2

W czasie mieszana dodać pół szklanki oleju, potem w przerwie dodać 1 łyżkę miodu, proszku do pieczenia i sody.

Krok 3

Dodać 2 szklanki mąki. Zmiksować wszystko razem.

Krok 4

Obrać 3 jabłka i pokroić w kostkę, dodać szklankę orzechów i wymieszać wszystko ręcznie.

Krok 5

Piec godzinę w 180 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiewiórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej