Wiśniak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

375 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

50 dekagramów

500 mililitrów

0.5 szklanki

1 opakowanie

5 sztuk

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: z białek ubić sztywną pianę, następnie nadal ubijając dodawać stopniowo cukier (1 szklankę) i żółtka. Wymieszać pianę z octem oraz mąką i proszkiem. Wylać ciasto na natłuszczoną blachę, piec ok. ½ h w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.

Krok 2

Krem: połowę kompotu zagotować i rozpuścić w nim galaretkę. Pozostały zimny kompot wymieszać z proszkiem budyniowym a następnie z płynną galaretką i mieszając zagotować.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem. Wciąż ucierając dodawać po łyżce ostudzonej masy galaretkowo-budyniowej (ale nie oziębionej). Na koniec wymieszać z wiśniami. Masę rozsmarować ma cieście, polać polewą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cytrynowiec
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej