Sałatka makaronowa z łososiem
i suszonymi pomidorami
łatwe
614 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
5 plastrów
5 sztuk
2 łyżki
0.5 sztuki
4 łyżki
5 łyżek
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory oraz plastry łososia pokrój w paski, a oliwki w krążki.

Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's, mlekiem, sokiem z cytryny oraz drobno pokrojoną bazylią. Sos dopraw pieprzem.

Krok 3
W dużej misce połącz makaron, pomidory oraz łososia. Dodaj przygotowany sos i całość wymieszaj.

Krok 4
Sałatkę przełóż do salaterki. Wierzch posyp krążkami oliwek oraz płatkami parmezanu. Udekoruj gałązką bazylii. Podawaj z chrupiącą bagietką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z łososiem
Pomidory oraz plastry łososia pokrój w paski, a oliwki w krążki.