Zapiekanka – Smak Wiosny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka – Smak Wiosny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

250 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser żółty pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr.

Krok 3

W rondelku rozpuść masło, dodaj śmietanę, koperek i 2 łyżki przyprawy Delikat Knorr, pieprz, kostki żółtego sera i cały czas mieszaj. Gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy rozpuści się ser.

Krok 4

Po ugotowaniu dodaj ziemniaki do sosu i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę masy ziemniaczanej, mięso mielone oraz plastry pozostałego żółtego sera i znów masę ziemniaczaną.

Krok 6

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej