Zapiekanka – Smak Wiosny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka – Smak Wiosny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

250 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser żółty pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr.

Krok 3

W rondelku rozpuść masło, dodaj śmietanę, koperek i 2 łyżki przyprawy Delikat Knorr, pieprz, kostki żółtego sera i cały czas mieszaj. Gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy rozpuści się ser.

Krok 4

Po ugotowaniu dodaj ziemniaki do sosu i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę masy ziemniaczanej, mięso mielone oraz plastry pozostałego żółtego sera i znów masę ziemniaczaną.

Krok 6

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Steki ze schabu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej