Zapiekanka – Smak Wiosny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka – Smak Wiosny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

null

250 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser żółty pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Fixem Knorr.

Krok 3

W rondelku rozpuść masło, dodaj śmietanę, koperek i 2 łyżki przyprawy Delikat Knorr, pieprz, kostki żółtego sera i cały czas mieszaj. Gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy rozpuści się ser.

Krok 4

Po ugotowaniu dodaj ziemniaki do sosu i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę masy ziemniaczanej, mięso mielone oraz plastry pozostałego żółtego sera i znów masę ziemniaczaną.

Krok 6

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka – Smak Wiosny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej