
Składniki
1 kilogram
null
null
null
250 gramów
0.5 szklanki
1 łyżka
1 pęczek
0.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz ziemniaki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ser żółty pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr.
Krok 3
W rondelku rozpuść masło, dodaj śmietanę, koperek i 2 łyżki przyprawy Delikat Knorr, pieprz, kostki żółtego sera i cały czas mieszaj. Gotuj na małym ogniu do momentu, kiedy rozpuści się ser.
Krok 4
Po ugotowaniu dodaj ziemniaki do sosu i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
W naczyniu żaroodpornym ułóż połowę masy ziemniaczanej, mięso mielone oraz plastry pozostałego żółtego sera i znów masę ziemniaczaną.
Krok 6
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej