Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

20

heart
279 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

538 osób wydrukowało

Pobierz pdf

593 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, porwij na mniejsze kawałki, włóż do blendera.

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - Krok 1

Krok 2

Gruszkę umyj, pokrój w kostkę, włóż do blendera.

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj jogurt oraz otręby pszenne i całość dokładnie zmiksuj. Koktajl przelej do szklanki.

Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, fosforu, wapnia, żelaza, tiaminy, witaminy B6, ryboflawiny, witaminy B12, witaminy C, witaminy A, witaminy E.

 

1

Opinie o przepisie

  • Ilona Piątek

    Ilona Piątek , 21.01.2022

    Pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowyZielony koktajl gruszkowo-szpinakowy

Koktajle to bardzo popularne obecnie napoje, które można przygotować z różnych kombinacji owoców i warzyw. Koktajl z gruszki i szpinaku to wersja doskonała na diecie. Zmiksowany z dodatkiem jogurtu naturalnego i otrębów pszennych, jest nie tylko fit napojem, ale jednocześnie zdrową i pełnowartościową przekąską. Zacznij od wypłukania szpinaku i pozbawienia go twardych ogonków, a następnie obierz gruszkę i pokrój ją na małe kawałki. W miarę możliwości wybieraj miękkie i soczyste owoce, by zielony koktajl miał jak najlepszy smak. Całość dokładnie zblenduj, by nie pozostały kawałki owoców. W lecie możesz dodać także kostki lodu, które sprawią, że ten zdrowy podwieczorek będzie orzeźwiający – ewentualnie udekoruj go listkami świeżej mięty. Koktajl gruszkowo-szpinakowy to przekąska, który zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych oraz błonnika. Będąc na diecie, nie zapominaj o zdrowym odżywianiu – napoje takie jak proponowany w tym przepisie doskonale spełniają wymogi fit posiłków. Przygotuj zdrowy koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu!