
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
3 ziarna
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i przekrój na ćwiartki.
Krok 2
Dodaj do nich pokrojoną na plasterki cebulę i zalej niewielką ilością wody, aby tylko ziemniaki były przykryte. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Dodaj pokrojone chili oraz wszystkie przyprawy.
Krok 4
Kiedy ziemniaki będą miękkie, wlej mleko kokosowe i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj, aż płyn odparuje i powstanie sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej