Ziemniaki zapiekane z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemianki ugotuj prawie do miękkości, a następnie pokrój w grube talarki.

Krok 2

Paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka.

Krok 3

Cukinie podziel na ćwiartki wzdłuż i pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plastry pod niewielkim kątem. Zioła posiekaj bez łodyg.

Krok 4

Ziemianki zapiecz na patelni na złocisty kolor, dodaj cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodaj pozostałe składniki, smaż doprawiając pieprzem i Przyprawą Knorr, Podawaj oprószone posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej