
Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemianki ugotuj prawie do miękkości, a następnie pokrój w grube talarki.
Krok 2
Paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka.
Krok 3
Cukinie podziel na ćwiartki wzdłuż i pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plastry pod niewielkim kątem. Zioła posiekaj bez łodyg.
Krok 4
Ziemianki zapiecz na patelni na złocisty kolor, dodaj cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodaj pozostałe składniki, smaż doprawiając pieprzem i Przyprawą Knorr, Podawaj oprószone posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej