
Składniki
800 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemianki ugotuj prawie do miękkości, a następnie pokrój w grube talarki.
Krok 2
Paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka.
Krok 3
Cukinie podziel na ćwiartki wzdłuż i pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plastry pod niewielkim kątem. Zioła posiekaj bez łodyg.
Krok 4
Ziemianki zapiecz na patelni na złocisty kolor, dodaj cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodaj pozostałe składniki, smaż doprawiając pieprzem i Przyprawą Knorr, Podawaj oprószone posiekaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej