Ziemniaki zapiekane z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemianki ugotuj prawie do miękkości, a następnie pokrój w grube talarki.

Krok 2

Paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka.

Krok 3

Cukinie podziel na ćwiartki wzdłuż i pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plastry pod niewielkim kątem. Zioła posiekaj bez łodyg.

Krok 4

Ziemianki zapiecz na patelni na złocisty kolor, dodaj cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodaj pozostałe składniki, smaż doprawiając pieprzem i Przyprawą Knorr, Podawaj oprószone posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej