Chrupiące sakiewki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym
łatwe
836 osób zapisało

Składniki
300 gramów
10 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedź i dodaj posiekaną natkę oraz oscypek starty na tarce o grubych oczkach.

Krok 2
Ciasto francuskie rozłóż na blacie i wytnij z niego koła za pomocą szklanki. Na każdy krążek nałóż łyżkę przygotowanej kaszy i zawiń formując sakiewki.

Krok 3
Przygotowane sakiewki rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj każdą rozkłóconym jajkiem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Krok 4
Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 200 ml ciepłej wody, dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr i dobrze wymieszaj. Sos gotuj 3 minuty. Na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj. Gotowe sakiewki podawaj z pieczarkowym sosem.


Dobra rada:
Posmarowane jajkiem sakiewki posyp kminkiem, a po upieczeniu będą wyglądać i smakować jeszcze ciekawiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące sakiewki z kaszą gryczaną i sosem pieczarkowym
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedź i dodaj posiekaną natkę oraz oscypek starty na tarce o grubych oczkach.