Zupa pomidorowa z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zimnej wody włóż skrzydełka i zagotuj. Następnie zbierz szumowinę i gotuj 10 minut.

Krok 2

Pokrój warzywa i dodaj do wywaru wraz z Bulionetką Knorr. Gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Wrzuć ryż i gotuj, od czasu do czasu mieszając, przez kolejne 15 minut. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z mąką i niewielką ilością wody.

Krok 4

Następnie dodaj do wywaru przecier, po 5 minutach wlej śmietanę z dodatkami. Całość zagotuj.

Krok 5

Na koniec udekoruj zupę natką pietruszki. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z ryżemZupa pomidorowa z ryżem

Zupa pomidorowa jest nie tylko smaczna i uniwersalna, ale również bardzo prosta w przygotowaniu. W sezonie letnim sięgaj po świeże pomidory, np. słodkie malinówki. Przed wrzuceniem ich do gotującego się wywaru, możesz podsmażyć je na patelni. Dzięki temu staną się miękkie, a nadmiar wody szybko z nich odparuje. Do zupy potrzebujesz także intensywnego bulionu mięsnego. Wypróbuj np. wariantu drobiowego. Skrzydełka lub udko gotuj w wodzie z przyprawami, m.in. zielem angielskim i liściem laurowym. Zamiast drobiu możesz wykorzystać wołowinę i wieprzowinę. Takie mięso warto podać później jako dodatek do dania lub zrobić na jego bazie sałatkę, np. z ogórkiem kiszonym oraz cebulą. Do powstałego bulionu wrzuć ryż oraz warzywa, takie jak: marchewka, seler, por, cebula i pietruszka oraz wcześniej przygotowane pomidory. Na koniec zupę zapraw odrobiną przecieru pomidorowego, dzięki czemu nabierze intensywnego koloru. Sięgnij również po kwaśną śmietanę. Danie podawaj na ciepło, oprószone posiekaną natką pietruszki. Smacznego!