Chłodnik ogórkowo-koperkowy na kefirze, grahamka

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

6

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

2 sztuki

4 sztuki

8 łyżek

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do schłodzonego kefiru dodaj startego na grubej tarce ogórka, posiekany koperek, przeciśnięty czosnek i podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika. Wymieszaj.

Chłodnik ogórkowo-koperkowy na kefirze, grahamka - Krok 1

Krok 2

Podawaj z grahamką posmarowaną Florą ProActiv o smaku masła.

Chłodnik ogórkowo-koperkowy na kefirze, grahamka - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, witaminy E, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej