Ciasto ananasowe-ucierane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

180 gramów

3 sztuki

1 puszka

3 łyżki

150 gramów

3 łyżeczki

null gramów

dodatkowo:

2 dekagramy

80 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić cukier na dnie tortownicy wysmarowanej obficie Kasią, tworząc lekki karmel, a następnie wyłożyć ściśle plastrami ananasa.

Krok 2

Do każdej dziurki w owocu włożyć połówkę orzecha. Pozostawić do ostygnięcia

Krok 3

Jajka zmiksować z cukrem i dodać miękką Kasię.

Krok 4

Miksując nadal całość, dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz syrop ananasowy

Krok 5

Gotowe ciasto wylać na przestudzone ananasy. Piec ok. 45 min. w temp. ok. 170 st.

Krok 6

Upieczone, ale jeszcze ciepłe ciasto przełożyć na talerz lub tacę, przewracając delikatnie do góry dnem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ananasowe-ucierane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej