Ciasto jabłkowo - kokosowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

3 łyżki

175 gramów

75 dekagramów

0.5 łyżeczki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier i jajka wymieszać na puszystą masę, dodać 1- 2 łyżki soku z cytryny.

Krok 2

Mąkę dokładnie wymieszać z wiórkami i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

1 jabłko obrać i potrzeć, ostrożnie połączyć z masą.

Krok 4

Posmarować i obsypać tortownicę o średnicy 26 cm i napełnić przygotowanym ciastem.

Krok 5

Pozostałe jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i naciąć kilkakrotnie nożem.

Krok 6

Układać jabłka brzuszkami do góry, posypać wiórkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jabłkowo - kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej