CIASTO NIEROBA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 szklanka

5 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 szczypta

4 szklanki

kruszonka:

0.5 sztuki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw rozkruszamy drożdże w misce, posypujemy cukrem z cukrem waniliowym, na to wylewamy rozbełtane jajka.

Krok 2

Potem po kolei olej, zimne mleko, szczypta soli i na końcu wszystko posypujemy mąka.

Krok 3

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny. NIE WOLNO WYRABIAĆ CIASTA!!!!!!!!!!!!!!!!

Krok 4

Po dwóch godzinach mieszamy drewnianą łyżką i wylewamy na blaszkę.

Krok 5

Układamy owoce i posypujemy kruszonką. OD RAZU WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA, NIE CZEKAMY, ŻEBY ROSŁO!

Krok 6

Pieczemy, aż ciasto nabierze złocistego koloru w 180 stopniach.

2

Opinie o przepisie

  • Mariola Pera

    Mariola Pera, 15.07.2016

    Super ciasto super wychodzi robiłam jadłam .Polecam moje pierwsze ciasto drożdżowe super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Adamczyk

    Katarzyna Adamczyk, 30.01.2016

    pychota robilam i jadlam naprawde pycha troszke sie balam za pierwszym razem ale niema obawy wychodzi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO NIEROBA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej