Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj 2 łyżki oliwy z sokiem z 1/2 pomarańczy. Zamarynuj kurczaka pokrojonego w kostkę. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Do miski dodaj sałatę, pokrojone w kostkę pomidory, awokado, cebule w piórka i pokrojoną fete.

Krok 3

W malej miseczce wymieszaj łyżkę oliwy, sok z 1/2 pomarańczy i sos sałatkowy knorr. Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

Krok 4

Na grillowej patelni smaż kurczaka aż będzie złocisty ze wszystkich stron.

Krok 5

Sałatkę wyłóż na talerze. Na wierzchu połóż mięso i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej