Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce

Autor: bernika

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj 2 łyżki oliwy z sokiem z 1/2 pomarańczy. Zamarynuj kurczaka pokrojonego w kostkę. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Do miski dodaj sałatę, pokrojone w kostkę pomidory, awokado, cebule w piórka i pokrojoną fete.

Krok 3

W malej miseczce wymieszaj łyżkę oliwy, sok z 1/2 pomarańczy i sos sałatkowy knorr. Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

Krok 4

Na grillowej patelni smaż kurczaka aż będzie złocisty ze wszystkich stron.

Krok 5

Sałatkę wyłóż na talerze. Na wierzchu połóż mięso i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej