Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj 2 łyżki oliwy z sokiem z 1/2 pomarańczy. Zamarynuj kurczaka pokrojonego w kostkę. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Do miski dodaj sałatę, pokrojone w kostkę pomidory, awokado, cebule w piórka i pokrojoną fete.

Krok 3

W malej miseczce wymieszaj łyżkę oliwy, sok z 1/2 pomarańczy i sos sałatkowy knorr. Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

Krok 4

Na grillowej patelni smaż kurczaka aż będzie złocisty ze wszystkich stron.

Krok 5

Sałatkę wyłóż na talerze. Na wierzchu połóż mięso i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej