Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj 2 łyżki oliwy z sokiem z 1/2 pomarańczy. Zamarynuj kurczaka pokrojonego w kostkę. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Do miski dodaj sałatę, pokrojone w kostkę pomidory, awokado, cebule w piórka i pokrojoną fete.

Krok 3

W malej miseczce wymieszaj łyżkę oliwy, sok z 1/2 pomarańczy i sos sałatkowy knorr. Sosem polej sałatkę i wymieszaj.

Krok 4

Na grillowej patelni smaż kurczaka aż będzie złocisty ze wszystkich stron.

Krok 5

Sałatkę wyłóż na talerze. Na wierzchu połóż mięso i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrynowa pierś kurczaka na sałatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej