
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj 2 łyżki oliwy z sokiem z 1/2 pomarańczy. Zamarynuj kurczaka pokrojonego w kostkę. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Do miski dodaj sałatę, pokrojone w kostkę pomidory, awokado, cebule w piórka i pokrojoną fete.
Krok 3
W malej miseczce wymieszaj łyżkę oliwy, sok z 1/2 pomarańczy i sos sałatkowy knorr. Sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Krok 4
Na grillowej patelni smaż kurczaka aż będzie złocisty ze wszystkich stron.
Krok 5
Sałatkę wyłóż na talerze. Na wierzchu połóż mięso i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej