Cytrynowiec na biszkopcie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 sztuka

masa:

3 opakowania

3 szklanki

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

0.5 litra

2 łyżeczki

wierzch:

4 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt.

Krok 2

Budynie ugotować na wodzie i ostudzić.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami na puszysta masę .

Krok 4

Całość wylać na biszkopt.

Krok 5

Kremówkę ubić i dodać rozpuszczoną żelatynę, a następnie wyłożyć na krem.

Krok 6

Na wierzchu poukładać herbatniki namoczone w przegotowanej wodzie z sokiem z cytryny. Polać lukrem cytrynowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrynowiec na biszkopcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej