Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

7

49 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.33 sztuki

6 łyżeczek

40 gramów

8 sztuk

560 gramów

24 sztuki

8 łyżeczek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z dorsza umyj, osusz. Umyj cytrynę, otrzyj skórkę skrobakiem do cytrusów, wyciśnij sok. Koperek umyj, osusz, drobno posiekaj. Rybę posyp koperkiem (1 łyżeczką) i skórką z cytryny, pokrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny. Następnie ułóż rybę w parowarze lub naczyniu do gotowania na parze i ugotuj. Florę ProActiv rozpuść w kąpieli wodnej, polej nią rybę.

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - Krok 1

Krok 2

Ugotuj ziemniaki, posyp pozostałym koperkiem.

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - Krok 2

Krok 3

Kapustę pekińską oczyść, poszatkuj. Śliwki pokrój w paseczki, dodaj do kapusty. Olej z pestek winogron wymieszaj z octem śliwkowym. Polej surówkę.

Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz gotowany na parze, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej