Drożdżowe rogaliki z marmoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, a gdy będzie już dobrze wyrobione odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Rozwałkować, wyciąć z ciasta trójkąty i napełnić je marmoladą.

1

Opinie o przepisie

  • Danusia Bar

    Danusia Bar, 16.01.2016

    Jezu ale opis :-(

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe rogaliki z marmoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej