Drożdżowiec wyśmienity

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

149

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

2.5 szklanki

0.25 szklanki

null gramów

kruszonka:

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki zarobić i odstawić ciasto do wyrośnięcia.

Krok 2

Wyłożyć na blachę i położyć dowolne owoce, jabłka albo śliwki.

Krok 3

Posypać kruszonką.

Krok 4

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowiec wyśmienity - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej