Drożdżowiec ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 dekagramy

1 szklanka

3 szklanki

0.33 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

6 łyżek

null gramów

kruszonka:

0.5 szklanki

3 łyżki

0.25 szklanki

lukier:

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z drożdży i części letniego mleka zrobić rozczyn.

Krok 2

Gdy wyrośnie, dodać resztę składników w podanej kolejności.

Krok 3

Odstawić do wyrośnięcia.

Krok 4

Po wyrośnięciu krótko zagnieść i równomiernie rozłożyć na blaszce.

Krok 5

Ponakłuwać widelcem, ułożyć śliwki.

Krok 6

Posypać kruszonką.

Krok 7

Po ostygnięciu można polać lukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowiec ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej