Drożdżowy z kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

357 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

5 gramów

1 szklanka

10 gramów

15 gramów

3 sztuki

1 łyżka

kruszonka:

50 gramów

30 gramów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym mlekiem, dodać mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem, kiedy rozczyn podwoi objętość, dodać żółtka, mąkę, cukier wanilinowy. Wyrobić, wlać roztopioną Kasię, wyrobić, odstawić do wyrośnięcia.

Krok 3

Wyłożyć na natłuszczoną silikonową formę.

Krok 4

Posypujemy kruszonką rozdrobnioną w rękach.

Krok 5

Piec w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowy z kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej