Figowe przysmaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Figowe przysmaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

1 pęczek

3 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Figi umyj, osusz i ponacinaj od góry dwoma cięciami na krzyż.

Krok 2

Orzeszki przyrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 4

Do każdej figi w miejsce nacięcia nałoż po 1 łyżce twarożku.

Krok 5

Na talerze ułóż porcje umytej i osuszonej rukoli posypanej uprażonymi orzeszkami. Na sałatę poukładaj figi i posyp posiekanym szczypiorkiem. polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej