Figowe przysmaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Figowe przysmaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

1 pęczek

3 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do każdej figi w miejsce nacięcia nałoż po 1 łyżce twarożku.

Krok 2

Orzeszki przyrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.

Krok 1

Figi umyj, osusz i ponacinaj od góry dwoma cięciami na krzyż.

Krok 5

Na talerze ułóż porcje umytej i osuszonej rukoli posypanej uprażonymi orzeszkami. Na sałatę poukładaj figi i posyp posiekanym szczypiorkiem. polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Figowe przysmaki 	 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej