
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
6 łyżek
1 pęczek
3 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Figi umyj, osusz i ponacinaj od góry dwoma cięciami na krzyż.
Krok 2
Orzeszki przyrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.
Krok 4
Do każdej figi w miejsce nacięcia nałoż po 1 łyżce twarożku.
Krok 5
Na talerze ułóż porcje umytej i osuszonej rukoli posypanej uprażonymi orzeszkami. Na sałatę poukładaj figi i posyp posiekanym szczypiorkiem. polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej