
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
6 łyżek
1 pęczek
3 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Figi umyj, osusz i ponacinaj od góry dwoma cięciami na krzyż.
Krok 2
Orzeszki przyrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą.
Krok 4
Do każdej figi w miejsce nacięcia nałoż po 1 łyżce twarożku.
Krok 5
Na talerze ułóż porcje umytej i osuszonej rukoli posypanej uprażonymi orzeszkami. Na sałatę poukładaj figi i posyp posiekanym szczypiorkiem. polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej