Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

100 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na 2 łyżeczkach masła, a następnie dodajemy wino. Gotujemy około 2-3 minuty aby wino się zredukowało.

Krok 2

Zupę cebulową mieszamy z wodą i wlewamy go garnka z masłem i winem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut.

Krok 3

Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem, posypujemy rozkruszoną kosteczką czosnkową i pietruszkową i startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku do chwili aż ser się stopi.

Krok 4

Zupę przelewamy do miseczek, a na wierzchu układamy grzanki. Wierzch można posypać kosteczką pietruszkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej