Francuska zupa cebulowa z winem i grzankami serowymi
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 litr
100 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na 2 łyżeczkach masła, a następnie dodajemy wino. Gotujemy około 2-3 minuty aby wino się zredukowało.
Krok 2
Zupę cebulową mieszamy z wodą i wlewamy go garnka z masłem i winem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut.
Krok 3
Bagietkę kroimy na kromki, smarujemy masłem, posypujemy rozkruszoną kosteczką czosnkową i pietruszkową i startym serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku do chwili aż ser się stopi.
Krok 4
Zupę przelewamy do miseczek, a na wierzchu układamy grzanki. Wierzch można posypać kosteczką pietruszkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































