Grillowany hot dog z surówką colesław
łatwe
545 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę zetrzyj na tarce i wymieszaj wszystko z sokiem z cytryny, przyprawami i majonezem Hellmann's, który połączy i odpowiednio doprawi składniki oraz nada sałatce amerykańskiego charakteru.
Krok 2
Bułki do hot dogów oraz parówki podgrzej na grillu.
Krok 3
Do ciepłej bułki nałóż sałatkę colesław i następnie parówkę. Gotowe hot dogi po wierzchu polej majonezem.
Dobra rada:
Do grillowanych hot dogów doskonale będzie pasował również Sos Hellmann's CHILLI.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany hot dog z surówką colesław
Popularna surówka z białej kapusty i marchewki, znana jako colesław, jest świetnym dodatkiem do hot dogów. Chrupiące świeże warzywa oraz kremowy dressing majonezowy doskonale podkreślą smak grillowanych parówek. Aby przyrządzić surówkę z tego przepisu, najpierw drobno poszatkuj kapustę, a marchewkę obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Colesław będzie miał wyrazistszy smak, jeśli dodasz do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystkie składniki połącz za pomocą majonezu, natomiast do przyprawienia użyj wyciśniętego z cytryny soku oraz świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Jeśli chcesz, by surówka była słodsza, dodaj szczyptę cukru, a jeśli wyda Ci się mało wyrazista, skrop ją odrobiną octu winnego. Parówki oraz bułki do hot dogów podgrzej na grillu lub na patelni grillowej. Gdy te drugie będą jeszcze ciepłe, nakładaj do nich surówkę, a następnie pieczone parówki. Przed podaniem polej hot dogi majonezem lub ketchupem. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.