
Składniki
1 sztuka
125 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
4 łyżki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 pęczek
300 gramów
1 opakowanie
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na kilka minut. Cebulę oraz chili posiekaj.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z Fixem, dodaj pokrojoną kolendrę oraz cebulę i chili.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.
Krok 4
Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i zapiecz chwilę w piekarniku.
Krok 5
Pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj pokruszony ser oraz posiekany szczypior. Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i dopraw do smaku.
Krok 6
Na każdą z chrupiących kromek nałóż po 1 łyżce sałatki oraz po jednym pulpeciku. Udekoruj cząstką cytryny i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


































