Grzanki z pastą fasolowo-orzechową

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

4

44 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 puszka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 plastry

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odsącz z zalewy (trochę zalewy zostaw do dodania do pasty). Pomidory suszone pokrój w drobną kostkę, orzechy drobno posiekaj.

Grzanki z pastą fasolowo-orzechową  - Krok 1

Krok 2

Fasolę i orzechy przełóż do miseczki, dodaj oliwę z oliwek i ok. 2-3 łyżek zalewy od fasoli dokładnie zblenduj. Jeśli masa będzie za gęsta dodaj jeszcze zalewy od fasoli. Pastę dopraw pieprzem, majerankiem suszonym, papryką mieloną i czosnkiem suszonym, dodaj pomidory suszone. Pastę można posypać siekaną natką pietruszki.

Grzanki z pastą fasolowo-orzechową  - Krok 2

Krok 3

Bułkę przekrój na pół, opiecz w tosterze, posmaruj Florą ProActiv a następnie pastą fasolowo-orzechową. Na gotowe grzanki połóż plasterki rzodkiewki i ogórka oraz paski papryki.

Grzanki z pastą fasolowo-orzechową  - Krok 3
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, witaminy B1, witaminy C, folianów.

1

Opinie o przepisie

  • Alicja  Kwas

    Alicja Kwas

    polecam pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej