Grzanki z wątróbką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

250 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyść i opłucz. Zalej na kilka godzin mlekiem.

Krok 2

Następnie pokrój w plastry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Posiekaj czosnek i natkę, dodaj do wątróbki.

Krok 4

Dolej wino i odczekaj aż odparuje. Dodaj kapary.

Krok 5

Zmiksuj całość na pastę.

Krok 6

Bagietkę pokrój w skośne pasy, opiecz w piekarniku.

Krok 7

Na gotowe bagietki posmaruj pastę.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej