Grzanki z wątróbką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

38

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

null gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyść i opłucz. Zalej na kilka godzin mlekiem.

Krok 2

Następnie pokrój w plastry. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Posiekaj czosnek i natkę, dodaj do wątróbki.

Krok 4

Dolej wino i odczekaj aż odparuje. Dodaj kapary.

Krok 5

Zmiksuj całość na pastę.

Krok 6

Bagietkę pokrój w skośne pasy, opiecz w piekarniku.

Krok 7

Na gotowe bagietki posmaruj pastę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej