
Składniki
25 dekagramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 mililitrów
300 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść wątróbkę, pokrój ją na kawałki, po czym dodaj Delikat przyprawę uniwersalną Knorr.

Krok 2
Następnie pokrój cebulę w kostkę.

Krok 3
Obtocz wątróbkę w mące i usmaż. Pod koniec wrzuć na patelnię cebulę i smaż ją do momentu, kiedy się zeszkli.

Krok 4
Zalej całość Sosem do pieczeni jasnym Knorr, rozprowadzonym z zimną wodą oraz śmietaną. Duś około 5 minut - do czasu, gdy sos zgęstnieje. Dopraw do smaku (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wątróbka duszona w sosie z cebulką
Wątróbka ma specyficzny, lekko gorzkawy smak, przez co niektórzy za nią nie przepadają. Jednak przyrządzona według tego przepisu, na pewno przekona do siebie wiele osób. Wątróbka to zmora prawie każdego dziecka – podawana w szkolonych stołówkach, była twarda i niesmaczna. W tej wersji, przyrządzana z esencjonalnym sosem może zmienić podejście do wątróbki nie tylko małych niejadków, ale także tych dorosłych, którzy do tej pory od niej stronili. Rodzajów wątróbek jest naprawdę mnóstwo – od drobiowych, przez królicze i jagnięce, aż po wieprzowe i cielęce, więc wybór masz bardzo szeroki. Niezależnie od pochodzenia, wątróbka najlepiej smakuje w połączeniu z duszoną cebulą. Ten duet w kuchni jest w zasadzie nierozłączny, ale wciąż niezawodny – smakuje pierwszorzędnie. Potem wystarczy tylko dodać sos pieczeniowy, doprawić śmietaną i przez chwilę dusić całość na małym ogniu. Serwuj z bagietką.