Składniki
500 gramów
1 sztuka
250 gramów
250 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel, wytop w rondlu. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, Zeszklij.
Krok 2
Pieczarki drobno posiekaj, dodaj do słoniny i cebuli. Suszone grzyby utłucz w moździerzu. Dodaj do rondla.
Krok 3
Dobrze wymieszaj i smaż, aż skwarki uzyskają złoty kolor. Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej