Grzybowy smalec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy smalec

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

250 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel, wytop w rondlu. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, Zeszklij.

Krok 2

Pieczarki drobno posiekaj, dodaj do słoniny i cebuli. Suszone grzyby utłucz w moździerzu. Dodaj do rondla.

Krok 3

Dobrze wymieszaj i smaż, aż skwarki uzyskają złoty kolor. Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej