
Składniki
500 gramów
1 sztuka
250 gramów
250 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel, wytop w rondlu. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, Zeszklij.
Krok 2
Pieczarki drobno posiekaj, dodaj do słoniny i cebuli. Suszone grzyby utłucz w moździerzu. Dodaj do rondla.
Krok 3
Dobrze wymieszaj i smaż, aż skwarki uzyskają złoty kolor. Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej