Grzybowy smalec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowy smalec

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel, wytop w rondlu. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, Zeszklij.

Krok 2

Pieczarki drobno posiekaj, dodaj do słoniny i cebuli. Suszone grzyby utłucz w moździerzu. Dodaj do rondla.

Krok 3

Dobrze wymieszaj i smaż, aż skwarki uzyskają złoty kolor. Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr. Ciepły smalec przelej do kamiennego garnka lub słoików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowy smalec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
58 osób ogląda przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej