Gulasz rybny z dorsza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

10 sztuk

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej Ramie podsmaż posiekany czosnek, chilli oraz przekrojone na pół cebulki. Wrzuć mule i wszystko razem smaż chwilę.

Gulasz rybny z dorsza - Krok 1

Krok 2

Następnie zalej pomidorami z puszki, dodaj kapary i Knorr Naturalnie smaczne oraz pół szklanki wody. Dokładnie wymieszaj.

Gulasz rybny z dorsza - Krok 2

Krok 3

Do powstałego w ten sposób sosu dodaj pokrojoną w grubą kostkę rybę oraz krewetki Gulasz gotuj około 5 minut pod przykryciem.

Gulasz rybny z dorsza - Krok 3

Krok 4

Gotowy gulasz dopraw najlepiej świeżo posiekanymi ziołami.

Gulasz rybny z dorsza - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tak przygotowanego gulaszu możesz dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe

1

Opinie o przepisie

  • Oktawia A-z

    Oktawia A-z

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz rybny z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz rybny z dorszaGulasz rybny z dorsza

Gulasz w nowej odsłonie? Zamiast wołowiny czy wieprzowiny wykorzystaj ryby i owoce morza. W ten sposób unowocześnisz dość klasyczną potrawę. Na początek przygotuj łososia i białą rybę — najlepiej mało ościstą, np. dorsza atlantyckiego, morszczuka lub halibuta. Dokładnie je umyj, obierz ze skórki i pokrój w dość grubą kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebule szalotki, posiekany czosnek oraz papryczkę chili. Następnie dodaj mule i całość smaż jeszcze przez chwilę. Pamiętaj, aby wykorzystać wyłącznie małże, które są zamknięte lub zamykają się pod wpływem uderzenia w skorupkę. Otwarte mule są nieświeże. Zawartość patelni zalej pomidorami z puszki i wodą, po czym dodaj kapary oraz mieszankę przypraw do spaghetti bolognese. Krewetki obierz z pancerzy i – wraz z rybą – przełóż na patelnię. Gulasz duś pod przykryciem, doprawiając świeżą pietruszką, bazylią, tymiankiem i oregano. Danie podawaj solo lub z dodatkiem ryżu, np. jaśminowego o delikatnym kwiatowym zapachu. Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – nie zapomnij podzielić się nią w komentarzu.