Gulasz rybny z warzywami - po węgiersku: prosty | Przepisy.pl pixel

Kremowy rybny gulasz

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

400 mililitrów

2 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w mniejsze kawałki. Panieruj w mące i smaż na patelni, aż będzie rumiana. Następnie odstaw na bok.

Krok 2

Na tej samej patelni podsmaż cebulę i paprykę pokrojoną w paski.

Krok 3

Po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy i mleko.

Krok 4

Teraz wsyp zawartość opakowania Fix Knorr i całość zagotuj.

Krok 5

Dodaj z powrotem kawałki ryb, sok z limonki i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj i natychmiast podawaj udekorowane gałązkami koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Franek Brown

    Franek Brown , 26.12.2020

    Bardzo dobre polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy rybny gulasz  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej