
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Napełnij czajnik wodą.
Krok 2
Wstaw czajnik na palnik kuchenki. UWAGA! Jeżeli czajnik jest z plastiku NIE stawiaj go na palniku. Zapewne gotowanie odbywa się poprzez podłączenie do prądu.
Krok 3
Podpal ogień pod czajnikiem. UWAGA jeżeli kuchenka jest elektryczna nie rozpalaj pod nią drewna lub węgla. W takim przypadku po prostu włącz prąd palnika.
Krok 4
Czekając aż woda w czajniku się zagotuje, pokrój cytrynę na plasterki.
Krok 5
O cholera!! Nie sparzyłeś cytryny przed pokrojeniem!! Wywal pokrojone plasterki i poczekaj jednak na zagotowanie wody!!
Krok 6
Ok. Czajnik gwiżdże więc można zestawić go z palnika.
Krok 7
Do szklanki włóż herbatę.
Krok 8
Zalej ją wrzącą wodą.
Krok 9
Zalej cytrynę wrzątkiem (oczywiście nie w szklance z herbatą)
Krok 10
Pokrój cytrynę na plasterki.
Krok 11
Dodaj jeden plasterek do szklanki z herbatą.
Krok 12
Możesz już cieszyć się pysznym trunkiem. Dla smaku możesz dodać jeszcze troszkę cukru. (UWAGA nie przesadzaj z cukrem. Mimo, że biały i ładnie wygląda, to to cholerstwo ma od cholery kalorii!!!)
Krok 13
O kurde po cholerę pokroiliśmy całą tą cytrynę!! Wywal resztę do kosza.
Krok 14
Aaaaaa.... i jeszcze wyciągnij torebkę z herbatą z kubka!!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej