Imbirki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

125 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

0.25 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i przyprawy wymieszaj, dodaj Kasię i posiekaj na małe kawałeczki.

Krok 2

Wbij jajko i zagnieć ciasto (powinno być twarde, ale sprężyste).

Krok 3

Uformuj z ciasta kulę i włóż ją do lodówki na 20 min.

Krok 4

Później rozwałkuj ciasto (powinno być ok. 1/2 cm, ale ja robię je cieńsze - ciastka wychodzą bardziej chrupiące, takie mi lepiej smakują).

Krok 5

Wytnij ciasteczka, piecz w temp. 180 st. przez ok 15-20 min (w zależności od grubości).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej