Indyjska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.

Krok 2

Do garnka dodaj pomidory z puszki, wodę (200 ml) i mleko kokosowe. Dopraw bulionetkami i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie wyjmij liść i zmiksuj zupę na gładko. Podawaj udekorowaną listkami kolendry i np. odrobiną jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać kawałki ugotowanego kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • mirosław Dudek

    mirosław Dudek , 21.12.2020

    bardzo dobra aromatyczna a z kawałkami kurczaka smażonego pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjska zupa pomidorowaIndyjska zupa pomidorowa

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.