Indyjska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.

Krok 2

Do garnka dodaj pomidory z puszki, wodę (200 ml) i mleko kokosowe. Dopraw bulionetkami i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie wyjmij liść i zmiksuj zupę na gładko. Podawaj udekorowaną listkami kolendry i np. odrobiną jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać kawałki ugotowanego kurczaka.

1

Opinie o przepisie

  • mirosław Dudek

    mirosław Dudek , 21.12.2020

    bardzo dobra aromatyczna a z kawałkami kurczaka smażonego pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjska zupa pomidorowaIndyjska zupa pomidorowa

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.