Indyjska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

60 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.

Krok 2

Do garnka dodaj pomidory z puszki, wodę (200 ml) i mleko kokosowe. Dopraw bulionetkami i zagotuj.

Krok 3

Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie wyjmij liść i zmiksuj zupę na gładko. Podawaj udekorowaną listkami kolendry i np. odrobiną jogurtu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać kawałki ugotowanego kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej