
Składniki
800 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj kumin, garam masala, imbir, papryczkę oraz liść laurowy. Wszystko razem smaż chwilę.
Krok 2
Do garnka dodaj pomidory z puszki, wodę (200 ml) i mleko kokosowe. Dopraw bulionetkami i zagotuj.
Krok 3
Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie wyjmij liść i zmiksuj zupę na gładko. Podawaj udekorowaną listkami kolendry i np. odrobiną jogurtu.

Dobra rada:
Do zupy możesz dodać kawałki ugotowanego kurczaka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Indyjska zupa pomidorowa

