Jabłka cynamonowe pod kruszonką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

25 dekagramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyte pokroić ze skórką na większe kostki, i w garnku z cukrem, cynamonem, sokiem cytrynowym dusić z 10 minut mieszając - zostawić do ostudzenia.

Krok 2

Z podanych składników zrobić kruszonkę.

Krok 3

Szklana forma 24cm wysmarowana Kasią i tartą bułką - do formy wyłożyć jabłka i na wierzch rozłożyć kruszonkę.

Krok 4

Piec w nagrzanym prodiżu około 35-40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 35-40 minut

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej