Jabłka cynamonowe pod kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

15 gramów

1 sztuka

25 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

6 sztuk

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyte pokroić ze skórką na większe kostki, i w garnku z cukrem, cynamonem, sokiem cytrynowym dusić z 10 minut mieszając - zostawić do ostudzenia.

Krok 2

Z podanych składników zrobić kruszonkę.

Krok 3

Szklana forma 24cm wysmarowana Kasią i tartą bułką - do formy wyłożyć jabłka i na wierzch rozłożyć kruszonkę.

Krok 4

Piec w nagrzanym prodiżu około 35-40 minut - inne piecyki nagrzane 200C i 35-40 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka cynamonowe pod kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej