
Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
5 sztuk
200 gramów
80 gramów
50 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
3 sztuki
8 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę i dodaj małe różyczki kalafiora i brokuł. Następnie dodaj saszetkę Kaszotto Orientalne i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolkę szparagową, groszek i wymieszaj.

Krok 2
Przełóż kaszotto do naczynia do zapiekania lub kilku mniejszych. Zrób wgłębienia i bij w nie jaja.

Krok 3
Zapiekaj w piecu 5-6 minut. Podawaj z jogurtem i posypane kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Jaja zapiekane z kaszotto orientalnym
Wstawaj, szkoda dnia! Jeśli dopiero co się obudziłeś i szukasz inspiracji co zjeść na śniadanie, to znalazłeś się w idealnym miejscu i czasie. Zastąp zwykłe kanapki czymś naprawdę ciekawym. Jajka zapiekane z kaszotto orientalnym odnajdą się w roli Twojego towarzysza i pomogą przebrnąć Ci nawet przez poniedziałkowy poranek.
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które uwielbiają smak jajek w każdej odsłonie. Zapiekane smakują jeszcze lepiej!
Na jaką okazję?
Jajka zapiekane z kaszotto orientalnym sprawdzą się w formie śniadania czy ciekawej przystawki. Zaskocz swoich gości prostym, ale efektownym daniem!
Czy wiesz, że?
Aż 8% udziałów w produkcji jajek należy do Polski. W praktyce oznacza to tyle, że co roku produkowane jest około 10 miliardów jaj.
Dla urozmaicenia:
Jajka z kaszotto możesz podawać posypane kolendrą.