Kanapki z pastą jajeczna i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą jajeczna i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
281 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

303 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

0.5 sztuki

100 gramów

20 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ugotuj na twardo posiekaj w drobna kosteczkę. Awokado obierze w misce rozgnieć na miazgę. Oba składniki połącz z majonezem dopraw do smaku mieszanką węgierską oraz sokiem z jednej cytryny.

Kanapki z pastą jajeczna i awokado - Krok 1

Krok 2

Okrągłe chlebki ryżowe delikatnie posmaruj pastą, nałóż na chleb słuszna ilość rukoli na wierzch sałaty. Połóż kawałek wędzonej makreli, całość posyp pokruszonymi wcześniej orzeszkami ziemnymi.

Kanapki z pastą jajeczna i awokado - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty można dodać nieco ostrej papryki chili. Na pewno zaostrzy ona smak potrawy.

1

Opinie o przepisie

  • Gabi

    Gabi , 06.12.2023

    Kanapki zrobiłam na zwykłym chlebie i wyszły bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą jajeczna i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajeczna i awokadoKanapki z pastą jajeczna i awokado

Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Mamy coś dla Ciebie! Kanapki z pastą jajeczną i awokado sprawią, że Twój poranek będzie pyszny! Raz spróbowane, na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Nie daj się dłużej namawiać!

Dla kogo?

Kanapki w nowej, niecodziennej odsłonie to smaczna opcja dla każdego. Połączenie pasty jajecznej i awokado zawsze się sprawdzi.

Na jaką okazję?

Dietetyczne kanapki z pastą jajeczną i awokado to idealna propozycja na wspólne śniadanie. Celebruj najważniejszy posiłek w ciągu dnia i nie pozwól na to, aby ktoś odszedł od stołu z pustym żołądkiem.

Czy wiesz, że?

Awokado zyskało na popularności stosunkowo niedawno. Jak to się mówi – lepiej późno niż wcale! Co więcej, wiele osób zastanawiało się nad tym, do jakiego gatunku można je zakwalifikować. Z biologicznego punktu widzenia awokado to owoc należący do rodziny jagód jednoziarnistych. Jedno jest pewne: bez wątpienia warto włączyć je do swojego codziennego jadłospisu!

Dla urozmaicenia:

Do pasty jajecznej można dodać nieco ostrej papryki chili. Zaostrzy ona smak potrawy.