Jajka faszerowane łososiem

z kawiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

562 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

931 osób wydrukowało

Pobierz pdf

923 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

5 sztuk

4 łyżki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jaja, przekrój je na pół i zetnij końcówki tak, aby łatwo można było je umieścić na półmisku.

Krok 2

Wyjmij żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także posiekać wszystkie składniki drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).

Krok 3

Dopraw masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką i wyciśnij różyczki na połówkach jaj.

Krok 4

Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dekorowanie potrawy z pewnością spodoba się dzieciom, które chętnie rozwiną swoją wyobraźnię i wykonają w farszu inne ciekawe kształty.

1

Opinie o przepisie

  • Wieslawa Rybak

    Wieslawa Rybak , 05.03.2018

    Wygladaja pieknie.Napewno tez beda bardzo smakowite.Zrobie na wielkanocny stol.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej