Jajka faszerowane łososiem

z kawiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

552 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

931 osób wydrukowało

Pobierz pdf

923 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

5 sztuk

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jaja, przekrój je na pół i zetnij końcówki tak, aby łatwo można było je umieścić na półmisku.

Krok 2

Wyjmij żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także posiekać wszystkie składniki drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).

Krok 3

Dopraw masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką i wyciśnij różyczki na połówkach jaj.

Krok 4

Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dekorowanie potrawy z pewnością spodoba się dzieciom, które chętnie rozwiną swoją wyobraźnię i wykonają w farszu inne ciekawe kształty.

1

Opinie o przepisie

  • Wieslawa Rybak

    Wieslawa Rybak

    Wygladaja pieknie.Napewno tez beda bardzo smakowite.Zrobie na wielkanocny stol.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej