Kanapka firmowa na drugie śniadanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

1016 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

255 osób wydrukowało

Pobierz pdf

701 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

60 gramów

4 plastry

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę z ziarnami przekrój wzdłuż na pół i posmaruj margaryną Rama.

Kanapka firmowa na drugie śniadanie - Krok 1

Krok 2

Wędlinę lub kiełbasę pokrój w plasterki, podobnie pomidora i ogórka.

Kanapka firmowa na drugie śniadanie - Krok 2

Krok 3

Na warstwę z margaryną połóż kilka liści porwanej i umytej sałaty, następnie ser, wędlinę lub kiełbasę oraz pomidora i ogórka. Na końcu nałóż majonez Hellmann's, który idealnie uzupełni smak pozostałych składników. Przykryj kanapkę drugą kromką.

Kanapka firmowa na drugie śniadanie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli wolisz wersję wegetariańską możesz zrobić identyczną kanapkę bez wędliny.

181

Opinie o przepisie

  • Łahcim Ikslawok

    Łahcim Ikslawok, 05.03.2018

    Następny przepis będzie jak zagotować wodę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Nowinowska

    Iwona Nowinowska, 12.11.2017

    W składzie ogórek kiszone, a na zdjęciach surowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina kasprzak

    janina kasprzak , 12.11.2017

    smacznie wygląda wyprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łucja Stepnowska

    Łucja Stepnowska, 11.11.2017

    dobre chocieasz to zwykła kanapka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • moni smyrek

    moni smyrek, 17.09.2017

    ogórek kiszony...raczej nie wygląda na tym zdjeciu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Raczkowska

    Martyna Raczkowska, 05.03.2017

    przecież to normalna kanapka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Hyrnik

    Alicja Hyrnik, 20.09.2016

    Bez łaski, są tacy co lubią ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Hyrnik

    Alicja Hyrnik, 20.09.2016

    Firmowa?? Chyba codzienna-sniadaniowa :D :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Szlas

    Katarzyna Szlas, 20.09.2016

    Połączenie pomidora z ogórkiem jest karygodne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemysław Miniszewski

    Przemysław Miniszewski, 12.09.2016

    wiem że to portal sponsorowany. ale margaryna jest ochydna. lepsze masło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Anna Linowiecka Marcinkowska

    Marzena Anna Linowiecka Marcinkowska, 10.09.2016

    super kanapki.:-) dzieci szleja za nimi :-),

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ariula Grubas

    Ariula Grubas, 06.09.2016

    Na dobry humor --> https://www.facebook.com/szpilkiikredki/posts/1161820307189874

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Skorupa

    Bozena Skorupa, 05.09.2016

    ni laczy sie sera z wedlina i ogorka z pomidorem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Mocała

    Rafał Mocała, 05.09.2016

    Nie jedz tego bo ci jeszcze bardziej dupsko zgrubnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alfred Jesionowski

    Alfred Jesionowski, 05.09.2016

    Nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Sawicki

    Piotr Sawicki, 05.09.2016

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Beta

    Barbara Beta, 05.09.2016

    A kto tak szeroko gebe otworzy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Jurzynska

    Teresa Jurzynska, 05.09.2016

    Mniamb mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Nowakowska

    Jolanta Nowakowska, 05.09.2016

    Po zjedzeniu takiej kanapki, przedłużanie ust można zaliczyć na bank

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Blesmanowicz

    Marta Blesmanowicz, 05.09.2016

    Ale bym zjadła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Jędrzejewska

    Marianna Jędrzejewska, 05.09.2016

    Trzeba usta szeeerokooo otwierać.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Zielińska

    Barbara Zielińska, 05.09.2016

    Pyszne ale kaloryczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Анжелика Виецковска

    Анжелика Виецковска, 05.09.2016

    Nie, to nie jest mit ;) Ale nie powoduje to, że staje się niezdrowe, tylko ich połączone soki pozbawiają ich składników odżywczych.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Pokorski

    Marek Pokorski, 05.09.2016

    Miam miam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Asia Klusek

    Asia Klusek, 05.09.2016

    no chelmans to badziewie najlepszy kielecki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Żelichowska

    Danuta Żelichowska, 05.09.2016

    A jak to ugryźć?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Ronkiewicz-Libich

    Maryla Ronkiewicz-Libich, 05.09.2016

    No i jak tu otworzyć usta , aby skonsumować tą pysznie wyglądającą kanapkę...ha ha ha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Iwa Frąszczak

    Iwona Iwa Frąszczak, 05.09.2016

    Krystyna Grądziel niestety bardzo dużo... i jest to kanapka bogata w niezdrowe, nasycone tłuszcze (margaryna), nie mniej tłusty i niezdrowy majonez (zdrowsza alternatywa chociaż wcale nie mniej kaloryczna to domowej roboty majonez) no i ser...dawka wporządku jeśli chodzi o cały dzień... z powodzeniem można zastąpić taką kanapkę obiadem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Iwa Frąszczak

    Iwona Iwa Frąszczak, 05.09.2016

    blisko:) nie chodzi o to, że nie zdrowo...tylko bardziej o to, że ogórek ma w sobie składniki (nie pamiętam jakie), które zwyczajnie zabijają/eliminują witaminy i pierwiastki zawarte w pomidorze. podsumowując jeśli chce się czerpać korzyści z tego, co sie je to nie należy mieszać ogórka z pomidorem w jednym "posiedzeniu". tak samo jak nie podaje się brokuł do ryby, gdyż eliminuje Jod w nich zawarty...którego i tak spozywamy mało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Iwa Frąszczak

    Iwona Iwa Frąszczak, 05.09.2016

    ....co za mity

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka firmowa na drugie śniadanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Francuskie tosty serowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej